Nisam bas neki pravi ekspert,ali znam par stvari...recimo da otprilike imamo isti problem,sve to jako lijepo izgleda ali jacine u udarcima nema...kod nas samoukih majstora je ustvari najveci problem sto smo naucili kako da igramo uz gledanje vrhunskih tenisera na TVu...
Oni ustvari nemaju prave zamahe,odnosno isti su poprilicno kratki...ali u rukama imaju snagu tako da ne gube na jacini udaraca...posmatraj samo Murraya,taj gotovo da nema zamaha pri udarcima nikako...
Jacinu udarca ces definitivno dobiti vecim zamahom

Sto se tice obima glave,pocetnici krecu sa vecom glavom,a kada se napreduje ide se sa sve manjom i manjom...cini mi se da spineri igraju sa malo vecom glavom, a reket je malo ispupceniji na sredini glave...
Sto se tice tezine reketa,sto tezi reket jaci udarac i obratno...bira se vecinom po snazi koju imas u ruci,ako imas dosta snage onda je tezi preporucljiviji...
Cesto se sama tezina reketa mijesa sa kilazom spana...koja ide od bubam 18,19 kila do 30...
S manjom kilazom,ukoliko nemas snage u rukama, ces svakako dobiti na jacini udarca...vecom kilazom se dobija bolja kontrola udaraca,ali je potrebno vise snage za generisanje brzine loptice...
Recimo da bi nama rekreativcima optimalno bilo namjestiti span na nekih 22-23 kile...meni je bilo na 26 do neki dan,sto je bilo previse,pogotovo za FH...
Napomenuo bih te,takodjer,da obratis paznju na oblik i velicinu drske...mislim da na youtube mozes naci dobre clipove,gdje se objasnjava kako treba da se bira drska prema ruci...
Postoje duze i krace,zavisno od toga igras li jednosrucni ili dvorucni BH, a i sirina same rucke varira...
Kad kupujes novi reket na njemu je samo osnovni grip,imaj na umu da na njega mora ici jos jedan,obicni, i da ce se sirina rucke povecati nakon sto stavis i njega...
Idealno bi ti bilo da reket probas prije nego sto ga kupis,jer tu nema nekog teoretskog pravila o tome koji ce ti odgovarati...
Svejedno mislim da rekreativci ne pate previse od kvaliteta i vrste reketa, najbitnije je svakako kretanje i tehnika udaraca...
Jacinu udarcu daje zamah,to je sigurno