Announcement

Collapse
No announcement yet.

2013 NBA DRAFT - WHERE DREAMS COME TRUE

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    3. STEVEN ADAMS, Pittsburgh


    Statistika

    Minuti
    23.4
    Procenat iz igre
    57.1
    Procenat slobodnih bacanja
    44.3
    Skokovi
    6.3
    Asistencije
    0.6
    Ukradene lopte
    0.7
    Izgubljene lopte
    1.1
    Blokade
    2.0
    Poeni
    7.2
    Vrline: Steven Adams je centar sa odlicnom kombinacijom visine, duzine i atleticizma. Poseduje veliki talenat. Jedan je od onih igraca koji imaju velike ali mekane ruke. Vec sada je dosta snazan, tako da mu snaga nece predstavljati problem kao nekim njegovim kolegama, a uz to odlicno trci u tranziciji. Adams je igrac koji ima dobru radnu etiku, koji zeli da radi na sebi i napreduje i kojem je takmicarski duh na visokom nivou. Pored ovoga, Adams igra sa mnogo energije, u prevodu - kupi gomilu ofanzivnih skokova. Sjajno postavlja blokove. U odbrani mu visina omogucuje da blokira suteve sa lakocom, cak i kada je van pozicije za tako nesto. Sposoban je da preuzima i da cuva igrace nize od sebe.

    Slabosti: Najveca mana mu je limitirana igra u napadu. Ne mozete se oslanjati na njega da sam postize poene. Post igra i rad nogu su mu blago receno katastrofalni. Adams je los finiser oko obruca, cesto mu se desava da mu protivnicki igraci izblokiraju sut. Dosta puta cak ni ne uspe da uputi sut ka kosu jer ispusti loptu ili ne uhvati pas saigraca. U odbrani dopusta igracima da ga uguraju skoro do obruca. Jako je los u defanzivnom skoku, hvata 6.5 lopti na 40 minuta sto je skoro najgori prosek medju centrima na koledzu. Nesiguran kao long-term project, bice mu potrebno dosta vremena pre nego sto bude mogao da doprinese u NBA-u. Vrlo tesko ce postati ofanzivna pretnja.

    NBA poredjenje: Byron Mullens

    Spoiler
    SK prognoza: Sredina prve runde
    sigpic

    Comment


    • #32
      4. GORGUI DIENG, Louisville


      Statistika

      Minuti
      31.1
      Procenat iz igre
      53.4
      Procenat slobodnih bacanja
      65.2
      Skokovi
      9.4
      Asistencije
      2.0
      Ukradene lopte
      1.3
      Izgubljene lopte
      1.8
      Blokade
      2.5
      Poeni
      9.8
      Vrline: Gorgui Dieng je jedan izuzetno pokretan i atletski potkovan centar sa solidnom visinom (6-11) i rasponom ruku (7-4). Pored ovoga, Dieng je prosle godine bio stub mozda najbolje odbrane u koledz kosarci. Vazi za sjajnog blokera i defanzivca koji odlicno brani pick & roll. Veliki je borac i timski igrac. U napadu je sposoban da postize poene kao p&r finiser, a pokazao je i da moze da bude odlican passer (secamo se kako je koristio rupe u zoni Syracusea u finalu Big Easta). Ove godine je dosta popravio skok sut i dalji razvoj u ovom segmentu bi mu mnogo pomogao i od njega ucinio jednog pouzdanog NBA centra. U prilog mu ide i sampionsko iskustvo koje ima sa ekipom Louisvillea.

      Slabosti: Diengova najveca mana je pre svega limitirana igra u napadu. Rekao sam da je dosta popravio skok sut, ali to je i dalje nedovoljno da bi se smatrao pretnjom u napadu, pogotovo na NBA nivou. Limitiran upside mu je jos jedna velika mana, jer vec sada ima 23 godine i tesko da ce u karijeri biti nesto vise od role playera (naravno, nekim timovima (Bostonu) je bas takav igrac i potreban, tako da to ne mora da predstavlja veliki problem). Mora da radi na telu i da doda misicnu masu, jer ce ga nedostatak snage sprecavati da se izbori za poziciju protiv jacih centara, kao i da zavrsava uz kontakt. I jos jedna stvar koja me iritira kod Dienga je to sto skace na svaku protivnikovu fintu suta. Ipak, ne sumnjam da odgovarajuci trener moze to da ispravi.

      NBA poredjenje: Serge Ibaka

      Spoiler
      SK prognoza: Sredina prve runde
      sigpic

      Comment


      • #33
        5. JEFF WITHEY, Kansas


        Statistika

        Minuti
        30.9
        Procenat iz igre
        58.2
        Procenat slobodnih bacanja
        71.4
        Skokovi
        8.5
        Asistencije
        0.9
        Ukradene lopte
        0.8
        Izgubljene lopte
        2.0
        Blokade
        3.9
        Poeni
        13.7
        Vrline: Poseduje dobru visinu za NBA centra. Na univerzitetu Kansas, Jeff Withey je vazio za jednog od boljih centara u NCAA-u. Znacajno je napredovao u odnosu na proslu godinu. Pored sjajne odbrane, belezio je 13 poena, 8 skokova i 4 blokade u proseku, a takodje je podigao i procenat suta iz igre za 4%. Odlican shot blocker, pokazuje odlicne reflekse i tajming. Polako razvija i post igru, sposoban je da postize poene u reketu. Solidan suter sa linije slobodnih bacanja (u trecoj godini je pogadjao oko 80% penala). Zadovoljavajuc raspon ruku (7-1) koji mu omogucuje onih 8.5 skokova po mecu.

        Slabosti: Withey je vec napunio 23 godine tako da se postavlja pitanje koliko ce u stvari moci da napreduje u najjacoj ligi na svetu. Neki skauti dovode u pitanje njegove napadacke sposobnosti i ne veruju da ce moci da postane legitimna pretnja u napadu na sledecem nivou. Vise mu odgovara half-court igra sto i ne mora da bude mana. Dosta je spor i ima prilicno los rad nogu, ume da se spetlja kada igra na postu. Fali mu jos snage da bi mogao da se izbori za NBA centrima. Mozda i najveca mana mu je limitiran upside, i to da verovatno nikada nece imati vecu ulogu od back up centra.

        NBA poredjenje: Travis Knight

        Spoiler
        SK prognoza: Kraj prve runde
        sigpic

        Comment


        • #34
          POTENCIJALNI STEALOVI 2013 NBA DRAFTA

          Najpre zelim da vam objasnim sta pojam "steal" znaci. Bukvalan prevod bi znacio - kradja, sto u ovom slucaju, na neki metaforican nacin i jeste. Svi znamo da svakakvi eksperti, priznati i nepriznati, prave razne mockove, rangiranja i slicne stvari kojima predvidjaju sa koje pozicije ce odredjeni igrac biti draftovan. Pored toga oni opisuju te igrace, isticu njihove vrline i slabosti da bi nam obrazlozili zasto ce neki igrac zavrsiti u TOP5, a neki drugi mozda nece ni biti draftovan. Pojedini igraci budu izabrani mnogo nize nego sto zasluzuju, a onda svojim dobrim igrama nateraju timove koji su ih propustili da dobro razmisle pred sledeci draft da li im je vaznija duzina ruku od realnih kosarkaskih kvaliteta. Navescu imena dva igraca koji su pre dve godine draftovana sa 38. pozicije, odnosno 60. pozicije: to su Chandler Parsons i Isaiah Thomas. Mislim da sam vam ovim sve objasnio. Predstavicu vam 5 igraca za koje ja smatram da mogu postati "novi" Parsons ili "novi" Thomas.




          Eksperti mu predvidjaju sredinu druge runde, a ja nikako ne mogu da shvatim zasto je to tako. Covek je prosle sezone bio drugi najbolji koledz plejmejker, bolji od njega je bio samo Trey Burke. Zar to ne treba da bude dovoljno? Naravno da ne! Ipak je on nizak, ispod prosecan defanzivac i gubi dosta lopti. To ljudima nekim cudom prvo upada u oci. Kod mene to nije slucaj. Gledao sam ga dosta puta i ono sto je ocigledno je da se radi o strasnom napadacu, jednom od najboljih kada je koledz kosarka u pitanju. Poseduje bukvalno sve sto jedan dobar plej treba da poseduje - sut za 2, za 3, iz driblinga, nakon dodavanja (jedan od najboljih kada je rec o ovom segmentu), brzinu, skocnost, sposobnost da probije do kosa, odlican je i asistent, a pre svega je rec o lideru i vodji na terenu. Vec sada moze biti respektabilan backup, a ima potencijal i za nesto vise od toga. Takav igrac po mom misljenju ima mesta u prvoj rundi, pogotovo na ovakvom draftu.




          Archie je bio veliko ime u srednjoj skoli i cinjenica je da se nije bas proslavio na Kentakiju. Verujem da bi on ostao jos jednu sezonu, ali Divlje macke su vec regrutovale par neverovatnih potencijala i Goodwin je odlucio da je mozda i bolje da ode u NBA. Definitivno se u ovom trenutku ne moze predvideti sa koje pozicije bi mogao da bude izabran. Kraj prve runde, pocetak druge...a cak je u opticaju i sredina druge runde sto je svakako cudno s' obzirom da je ipak rec o velikom potencijalu. U svakom slucaju on je igrac koji bi mogao biti steal drafta. Najveca mana mu je sut, ali dobro znamo da u NBA postoji dosta igraca koji ne poseduju isti. Recimo Kidd-Gilchrist je izabran sa druge pozicije, a dobro je poznato kako sutira. Goodwin poseduje atleticizam koji NBA liga zahteva. Njegov najveci kvalitet je probijanje do kosa, a verujem da ce se to preneti i u NBA. Sto se ne moze reci za vecinu bekova koji izlaze na ovogosnji draft. Pre pocekta sezone je bilo gotovo sigurno da ce biti izabran u TOP15, a sada za tako nesto ne postoje ni teoretske sanse. To je samo jedan od znakova da se radi o momku kojeg treba pratiti. Archie je bas sirov igrac i ako dospe u ruke dobrog trenera, ne sumnjam da ce imati vrlo dobru, ako ne i odlicnu karijeru.




          Vecina vas je gledala Michigan na ovogodisnjem turniru, tako da vam je manje-vise jasno o kakvom se igracu radi. Covek je rodjeni lider, a takvi igraci se ne nalaze lako. Treba li da napomenem da i geni idu u njegovu korist? Tim je strasan suter i ne postoji ni najmanja sumnja da ce se to preneti i u NBA. Treneri kazu da je rec o velikom profesionalcu, sto takodje nije tako cesto za igraca tih godina. Dobar je u tranziciji, poseduje dobar pas, nesebican je i bespogovorno ce prihvatiti ulogu koju mu trener nameni. Ja iskreno ne vidim razlog zasto bi ovaj momak cekao pocetak ili sredinu druge runde da bi bio izabran. Ali eksperti naravno vide. Kao najvecu manu mu navode rad i brzinu nogu. To jeste problem, ali ne mora nuzno da te spreci da postanes dobar igrac. Sumnja se i u njegovu odbranu, zbog lateralnih kretnji. Treba istaci da ce bar na pocetku karijere tesko biti sposoban da iskreira sam za sebe. Kada stavim njegove vrline i slabosti na vagu, a na to dodam ono sto sam svojim ocima video, nemam ni najmanju dilemu oko ovog igraca. Tim je legitiman prospekt prve runde.




          Ricky Ledo je vazio za jednog od talentovanijih igraca u srednjoj skoli, ali je zavrsio u Providencu, na kom zbog losih ocena nije odigrao niti jedan minut koledz kosarke. Stvarno velika steta jer je rec o igracu sa velikim potencijalom. Postoji sansa da ce neki tim zazmuriti na sve njegove probleme i izabrati ga na kraju prve runde samo zato sto je talentovan. Ipak moguce je da ce biti izabran u nekom trenutku u drugoj rundi, a mozda cak i ne bude draftovan. U ovom trenutku je ne moguce predvideti. Jasno vam je odmah zasto Ricky moze biti veliki steal. Rec je o igracu koji poseduje fizikalije koje mu omogucuju da u NBA igra na dve pozicije - SG i SF, a to je u startu veliki plus. Poseduje citav napadacki repertoar, a ima potencijal da postane odlican defanzivac. Mene malo poseca na Gaya. Ledo ce tesko doci do minuta u svojoj prvoj sezoni, ali mislim da je igrac kojeg vredi cekati. Ako nesto znaci, voleo bih da ga Wizardsi izaberu na pocetku druge runde.




          Mike je meni zapao za oko pre par meseci i jedva sam cekao da ga gledam na March Madnessu. Bio sam razocaran onim sto sam video, ali to je ipak bila samo jedna utakmica i to protiv uvek nezgodnog Butlera. Jedan je od najboljih ofanzivaca kada su u pitanju visoki igraci. Ima odlican rad nogu i dobru igru pod kosem, a pored toga poseduje i sut sa distance. Ipak treba istaci da je igrao protiv dosta slabijih protivnika i da dolazi sa prosecnog koledza. Ne treba da cudi sto eksperti smatraju da ce biti izabran sredinom druge runde. Zasto je Muscala potencijalni steal? Zato sto odmah moze da bude od koristi ekipi koja ga izabere. Iskusan je za koledz igraca i po mom misljenju ce biti vrlo dobar rotacioni igrac. Iskreno se ne bih iznenadio kada bi ga Spursi draftovali sa 28. pozicije. Uveren sam da bi Pop znao dobro da ga iskoristi.

          Comment


          • #35
            INTERNACIONALNI IGRACI NA NBA DRAFTU 2013.

            Prisustvo internacionalnih igraca u NBA ligi je iz godine u godinu na sve visem nivou. U sezoni koja je za nama broj stranaca se popeo na impresivnih 84 igraca, sto bi znacilo da se od njih moze napraviti citavih 7 klubova sa po 12 igraca. Podatak koji je zaista neverovatan. Francuzi imaju cak desetoricu igraca u NBA klubovima. Dok Spanija, Argentina i Brazil imaju po sestoricu.

            Na proslogodisnjoj Olimpijadi u Londonu od ukupno 144 igraca, njih 42 su bili iz NBA lige, od toga cak 30 igraca sa internacionalnim statusom. Igraci poput Tony Parkera, Pau Gasola, Manu Ginobilija, Mark Gasola, Serge Ibake, su samo neki od internacionalnih igraca koji slove za mozda i najvece zvezde danasnje NBA lige.


            Pre svega da pojasnimo definiciju "internacionalnog igraca" na NBA draftu. Iako NBA klubovi i liga koriste predznak "internacionalac” isped svakog ko je rodjen ili predstalja drzavu koja nije Amerika, na NBA draftu se pod tim pojmom smatraju igraci koji:

            - imaju stalno boraviste van Amerike najmanje tri godine pred datum odrzavanja NBA drafta
            - nikad nisu pohadjali koledz ili univerzitet na teritoriji Amerike
            - nisu zavrsili srednju skolu na teritoriji Amerike.

            Ta razlika izmedju drugacijeg tumacenja pojma “internacionalac” na NBA draftu i unutar same NBA lige je pre svega zahvaljujuci americkom Zakonu o radu, tacnije Opstem kolektivnim ugovorom koji se primenjuje i unutra NBA lige.

            Dakle zaboravite na Tony Bennetta i Kelly Olynyka iz Kanade, Alex Lena iz Ukrajine, Steven Adamsa sa Novog Zelanda, Gorgui Dieng iz Senegala, koji su defacto stranci, ali nemaju takav status i na NBA draftu.

            Ipak, i bez tih igraca, za koje se ocekuje da ce biti veoma visoko kotirani na ovogodisnjem NBA draftu, postoji najmanje njih sestorica koji ce se verovatno naci unutar prve runde, dok se pretpostavlja da ce mozda cak dvojica ili trojica njih biti lutrijski pikovi. Sto je svakako podatak vredan paznje.



            U narednim postovima cemo se potruditi da vam na najbolji moguci nacin predstavimo neke od internacionalnih igraca, ucesnika ovogodisnjeg NBA drafta, koji su nam privukli paznju, i za koje verujemo da ce u narednih par godina postati vrhunski NBA igraci.
            It is not the violence that sets a man apart.
            It's the distance he's prepared to go.

            Comment


            • #36


              Statistika

              Minuti 32.2
              Procenat iz igre 44.2
              Procenat za 3 poena 49.0
              Procenat slobodnih bacanja 82.6
              Skokovi 3.0
              Asistencije 2.4
              Ukradene lopte 0.5
              Izgubljene lopte 1.4
              Poeni 16.1

              Vrline: Sergey Karasev je sin trenera i bivseg kosarkasa Vasili Karaseva, stoga je logicno da poseduje visok kosarkaski IQ, koji mu omogucuje da utice na tok utakmice cak i kada ne postize poene. Nesebican je, sjajan passer, pravi dobre odluke i ima odlican pregled igre. Poene uglavnom postize sutem, za koji mu treba jako malo prostora, a pored toga je i levak. Borben je, bori se za skokove uprkos nedostatku snage. Poseduje odlicnu visinu za obe krilne pozicije. Impresirao je skaute na ovogodisnjem Hoop Summitu u Portlandu. Bio je clan Ruske reprezentacije koja je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama 2012. Prethodne godine je bio glavni strelac BC Triumpha, tima koji je igrao Eurocup. Voljan je da predje preko bare i zaigra u najjacoj ligi na svetu, uz manju ulogu i smanjenu minutazu.

              Slabosti: Sergeyeva najveca mana je svakako nedostatak snage, nesto sto se nije toliko osetilo u Evropi, ali ce sigurno imati svog udela u NBA. Prosecan je atleta, pitanje je koliko ce moci da doprinosi u odbrani, ima problema sa cuvanjem "atletskih frikova". Brzina, zajedno sa lateralnim kretnjama mu nisu na najvisem nivou, blago receno. Iako ima sjajan sut za 3 poena, Karasev se muci sa sutem sa polu-distance, tacnije, dosta je nekonstantan sa ovim sutem. Pored toga previse vremena provodi oko linije za 3 poena i previse se oslanja na taj sut, umesto da pokusa da iskombinuje svoj ofanzivni repertoar. Kada se ipak odluci na prodor, ima poteskoca sa zavrsavanjem oko obruca. Prelaskom u NBA, bice prisiljen da se privikava na potpuno drugaciji nacin zivota.

              NBA poredjenje: Toni Kukoc/Lamar Odom

              Spoiler
              SK prognoza: Sredina prve runde
              sigpic

              Comment


              • #37


                Statistika

                Minuti 20.4
                Procenat iz igre 44.4
                Procenat za 3 poena 33.9
                Procenat slobodnih bacanja 70.4
                Skokovi 5.2
                Asistencije 1.4
                Ukradene lopte 1.3
                Izgubljene lopte 1.5
                Poeni 7.9

                Vrline: Verujem da ste do sada svi culi za ovog momka. 206cm visoki "Grk" sa ogromnim sakama i rasponom ruku. Za igraca svoje visine, Giannis je neverovatno pokretan, nezaustavljiv je u tranziciji, pogotovo kada se sam zaleti prema protivnickom kosu. Fizicke predispozicije mu omogucuju da pokriva 4 pozicije na parketu, u prevodu, pokazuje sjajnu prilagodljivost iliti versatilnost. Ima urodjen osecaj za igru, dobar kosarkaski IQ, solidan pas i instinkte i potencijal da postane point forward na sledecem nivou. Zahvaljujuci velikim rukama i kreativnosti, Adetokunbo je sjajan ball handler za svoju visinu. Pokazuje naznake da bi mogao da popravi sut koji mu je trenutno najveca boljka. Na drugom kraju parketa, Adetokunbo je sjajan u presecanju pasova i ima odlican tajming za blokade. Sa ovim fizikalijama, cuvanje vise od jedne pozicije ne bi trebalo da mu predstavlja problem. Adetokunbo je i dalje mlad i neiskusan i mora da radi na mnogo cemu, ali mislim da ima najveci upside od svih internacionalaca na ovom draftu.

                Slabosti: Giannis igra u Grckoj drugoj diviziji i veoma je tesko proceniti njegove sposobnosti zbog toga. Talenat je svakako prisutan, ali sumnja ipak postoji. Uprkos svojim atletskim sposobnostima, Adetokunbou nedostaje eksplozivnost za sledeci nivo. Na leto ce cesto morati da posecuje teretanu jer mu i te kako nedostaje fizicka snaga. Postoji strah da ce dodatkom misicne mase izgubiti na brzini i pokretnosti poput Borisa Diawa. Lose se krece bez lopte, retko koristi blokove saigraca, a vecinu poena postize kada kreira za sebe. Nema mid-range igru, napada obruc bez pomisli na sut sa polu-distance. Pogadjao je tek svaku trecu trojku ove sezone, i iako je pokazao potencijal za napredovanje u ovom segmentu, nedostaje mu pristojna mehanika suta. U odbrani ce morati da nauci osnove, pre svega kako da se pozicionira na ovoj strani parketa.

                NBA poredjenje: Nicolas Batum

                Spoiler
                SK prognoza: Kraj prve runde
                sigpic

                Comment


                • #38


                  Statistika

                  Minuti 20.7
                  Procenat iz igre 41.9
                  Procenat za 3 poena 40.0
                  Procenat slobodnih bacanja 83.2
                  Skokovi 2.4
                  Asistencije 3.1
                  Ukradene lopte 0.9
                  Izgubljene lopte 2.5
                  Poeni 11.6

                  Vrline: Neverovatno brz plejmejker koji bez vecih napora moze ostaviti cuvara iza sebe. Za svoju visinu od 188cm poseduje veoma veliki raspon ruku od cak 205cm sto predstavlja veliku prednost. Dosad, pokazao je konstantnost kako u formi tako i u procentima suta, gadjajuci van linije za 3 poena 40% na 3,3 pokusaja po mecu i pogadjajuci slobodna bacanja 83.2%. Belezio je prosle sezone 11.6 poena za 24.7 minuta prosecno provedenih na parketu. Solidan je asistent, poseduje dobru preglednost i pokazao je zavidne plejmejkerske sposobnosti za svoje godine uz nagovestaj da ce taj segment i dalje konstantno napredovati. Odlicno barata loptom i bez problema moze igrati na velikoj brzini, namestajuci koseve svojim saigracima, i otvarajuci sebi prostora za polaganje i skok sut. Solidan je defanzivac koji pokazuje razumevanje za stajanje u odbrani sa aktivnim rukama, ne dodirujuci svog potivnika. Ima veliki potencijal i moze postati prava opasnost po protivnicki obruc svojom brzinom, tehnikom i rasponom ruku. Dobro se razvija i nagovestava da ce razvitak ici samo uzlaznom putajnom.

                  Slabosti: Brojke su ove godine mogle biti znatno bolje. Odnos asistencija i izgubljenih lopti je 3.1/2.5 sto pokazuje da mora mnogo bolje stititi loptu, medjutim treba imati u vidu da on ima samo 19 godina. Pored toga sto ima procenat za 3 poena od 40% izgleda da ce imati poteskoca da sut prilagodi NBA trojci. Ima samo 76kg sto je izuzetno malo. Nabacivanje mase ce biti od velike vaznosti jer u ovom trenutku vrlo lako moze ispadati iz ravnoteze pri duelima sa jacim plejmejkerima. Uska ramena znace da nece biti veliki atleta kao neki danasnji igraci. Nabacivanje mase znacice mu zbog poentiranja iz kontakta, ulaska u reket kao i na defanzivnom planu. Leva ruka mu je dosta slaba i to ga cini laksim za branjenje. Nedostaje mu iskustvo u malo vecim takmicenjima ali opet tu treba naglasiti da ima samo 19 godina.

                  NBA poredjenje: Darren Collison

                  Spoiler
                  SK prognoza: Sredina prve runde
                  sigpic

                  Comment


                  • #39


                    Statistika

                    Minuti 13.6
                    Procenat iz igre 66.1
                    Procenat slobodnih bacanja 66.7
                    Skokovi 3.4
                    Blokade 1.1
                    Ukradene lopte 0.5
                    Izgubljene lopte 0.6
                    Poeni 5.4

                    Vrline: Projekat je, ali sa mnogo neiskoriscenog potencijala. Njegova igra je dozivela veliki uspon u poslednjih 6 meseci. Odlican atleta cak i po NBA standardima sa visinom od 213cm i rasponom ruku od 232cm. Njegova kombinacija visine i atleticizma ga cine izuzetno interesantnim prospektom. Ima brze reflekse za jednog centra i pokazuje puno osecaja za ofanzivu. Ne predstavlja veliku opasnost spolja, ali njegova midrange igra pokazuje puno potencijala za napredak. Najbolji je u poentiranju iz takozvanih otpadaka i vrlo dobro ume da istrci kontru i zavrsi akciju. Razume sta najbolje radi u napadu i to najvise praktikuje. Solidan je skakac, ali bi njegovo pozicioniranje u reketu trebalo napredovati jer ima prirodne skakacke sposobnosti. S obzirom da je iz Brazila, fudbalske zemlje, nije tesko zakljuciti da ima sjajan rad nogu, znatno bolji od prosecnog centra. Ima solidne ruke. Procenat suta sa linije za slobodna bacanja iznosi 66.7% sto nije toliko dobro, ali s obzirom na njegove godine i poziciju, nije strasno i trebao bi taj segment popraviti kako karijera bude odmicala. U sezoni je njegova odbrana napredovala.

                    Slabosti: Pored toga sto mu je defanziva napredovala u sezoni, ona i dalje nije na zadovoljavajucem nivou. Ima puno defanzivnog potencijala zbog svojih dimenzija, ali ga nije dovoljno upotrebio tako da trenutno ne bi igrao puno upravo zbog nedostataka u ovom segmentu igre. Neke osnovne stvari u odbrani nije usvojio i tezak je za treniranje. Nedostatak snage i fokusa na odbranu je velika rupa u njegovoj igri. Potrebno je da bude vise strpljiv umesto da pravi neke svoje "predstave" u igri. Njegova visina sama po sebi bi ga trebala uciniti zadivljujucim protivnikom. Ne izgleda inspirisano da igra odbranu i nema ideju kako da iskoristi visinu u svoju korist, kako da ostane strpljiv. Jos jedan veliki problem je nedostatak snage, te ga protivnici lako mogu ugurati pod kos. Izgleda da ne razume za sta je sve sposoban i cesto zaboravlja koliko je visi i pokretniji od dosta protivnika sa kojima se suocava. Ima samo 20 godina tako da ima jos vremena da znatno napreduje u svemu.

                    NBA poredjenje: Samuel Dalembert/ Ryan Hollins

                    Spoiler
                    SK prognoza: Kraj prve runde
                    sigpic

                    Comment


                    • #40


                      Statistika

                      Minuti 22.7
                      Procenat iz igre 71.8
                      Procenat slobodnih bacanja 70.4
                      Skokovi 5.4
                      Asistencije 0.4
                      Ukradene lopte 0.7
                      Blokade 1.9
                      Izgubljene lopte 1.5
                      Poeni 8.4

                      Vrline: Neverovatan raspon ruku (2.35, medju najvecim ikad izmerenim), iako izgleda mrsavo, sasvim solidan atletski. Natprosecna koordinacija i trcanje za nekog njegove visine. Pokretljivost i refleksi sasvim dobri, cak i za NBA standarde. Ima dobar desni horog, ali i osecaj da ubaci otpatke. Ima relativno mekane ruke, sto mu daje potencijal da se razvija dalje. ofanzivno. Iako nije uzimao mnogo suteva stvarno fenomenalni procenti iz igre (71.8) i sa slobodnih bacanja (70.4). Kada ima momentum iz dotrcavanja, jako ga je tesko zaustaviti. Zbog dobre poretljivosti nezgodan je za cuvanje iz pick`n`rolla, cesto pravi mismatcheve i za sebe i za saigrace. Zbog dugackih ruku i zastite obruca, omogucava igracima spolja da budu agresivniji jer moze da ispravi greske. Isto tako dobro brani passing lanes, dobro brani sa strane pomoci i tesko ga je prebaciti. Ne blokira suteve sasmo zbog duzine, nego ima i veoma dobar tajming. Zbog fizikalija moze da dominira postom i trebalo bi vremenom da postane dobar bloker i na NBA nivou. Ima potencijal da jos razvije telo. To ce mu doneti vise snage i bice jos tezi za prolazenje.

                      Slabosti: Mora da poveca misicnu masu, pogotovu u gornjem delu, kako bi mogao da izdrzi fizicki aspekt borbe pod obrucima u NBA, ali kao sto rekoh izgleda da ima mesta da popuni frame. Nedostaje mu skocnosti, ali za njom nema tolike potrebe jer moze da kompenzuje duzinom. Mora da poveca range, siguran samo iz reketa. Procenti sa slobodnih bacanja pokazuju da ima potencijala i da bi trebalo da razvija taj deo igre i sto visse koristi. Uglavnom napada okrenut kosu, mora da radi na tehnici ledjima. Previse je predvidljiv i mehanicki u pokretima, nedostaje mu tecnost u pokretima. Prilicno je sirov, sto nije neocekivano za centra u njegovim godinama. Povremeno mu nedostaje samopouzdanja i onaj pravi ubilacki instinkt. Nema post move u koji je potpuno siguran i na koji moze ici u najvise situacija. Prilicno je siguran u skoku, ali bi sa svojom gradjom morao da bude jos dominantniji, pogotovo na evropskom nivou. Flegmatican je, ponekad izgleda da nije potpuno u utakmici. Ponekad mu nedostaje osecaja, lose predvidja poteze protivnika i ima problema sa zavrsavanjem akcije, gde opet pati zbog nedostatka agresivnosti.

                      NBA poredjenje: Primoz Brezec

                      Spoiler
                      SK prognoza: Lottery
                      Na celom svetu samo Crvena zvezda

                      Comment


                      • #41


                        Statistika

                        Minuti 23.5
                        Procenat iz igre 36.8
                        Procenat slobodnih bacanja 50.0
                        Skokovi 6.1
                        Asistencije 2.1
                        Ukradene lopte 1.0
                        Blokade 1.9
                        Izgubljene lopte 2.3
                        Poeni 7.7

                        Vrline: Saric je najtrazeniji igrac sa ovih prostora koji ucestvuje na ovogodisnjem draftu. Prvo sto treba istaci kod njega jesu fizikalije, koje su mu pomogle da bude veoma dominantan u mladjim kategorijama. Ima visinu i gradju krilnog centra ali brzinu i koodinaciju trojke, mozda cak i beka. Veoma tecan u pokretima, ne izgleda kao da je zalutao u kosarku. Odlicna kontrola lopte, i pored toga sto je veci deo karijere igrao cetvorku cesto je prenosio loptu i to radi bez velikih problema. Prilicno inteligentan igrac, ima i odlican pregled terena, nesebican. Solidan u catch and shoot situacijama. Sut sa poludistance dobar kada nema mnogo odbrane, ali treba jos da radi na konstantnosti i mehanici. Ima dobar ulaz, driblingom izbacuje protivnika, dobro zavrsava sa obe ruke. Siguran oko obruca. U odbrani veoma dobar, netipican atleta za Evropljane. Lateralne kretnje na dobrom nivou za evropske uslove. Hvata veliki broj skokova (6.6, od toga skoro 2.5 ofanzivna). Ume da unese energiju i ponese tim, atraktivni potezi.

                        Slabosti: Nije napravio ocekivani skok na seniorskom nivou. Imao je problema sa promenama klubova, u Ciboni je situacija bila nestabilna, menjali su se treneri i njegova pozicija u timu, ali je i on morao bolje da se snadje. Kako je dosao u konkurenciju gde postoji igraci koji mogu da ga isprate fizicki, poceo da pokazuje nedostatke. Ima problema na postu, nema tehniku ni post moves, kada ga udvoje pravi greske. Iako solidno gradjen, nedostaje mu snage, cak i za trojku u NBA okvirima. Kada bude naleteo na americke igrace bacace ga kao krpu. Iako moze da pogadja trojku, ima NBA range, prilicno nestabilan u sutu sa udaljenosti. Ume da iskreira i da prodje do kosa, ali jako tesko pronalazi prostor za sut, pogotovo protiv rivala sa dugackim rukama. tragicni procenti sa slobodnih bacanja. Dobra odbrana 1 na 1, ali ima problema sa dolaskom sa strane pomoci. Generalno, kako je vreme prolazilo, sve je vise gubio akcije na draftu, poceo je sezonu kao top 10, sada bi mu i lottery bio veliki dobitak, to nikada nije dobar znak.

                        NBA poredjenje: Bostjan Nachbar

                        Spoiler


                        SK prognoza: Sredina/kraj prve runde
                        '
                        Na celom svetu samo Crvena zvezda

                        Comment


                        • #42
                          2013 NBA DRAFT SK MOCK
                          (VERSION 2.0 - 27/06 23:30)

                          SK MOCK Ljuba NebojsaNS Rondo9 Apacrow Colke995
                          Noel Len Noel Len Noel
                          Oladipo Porter McLemore Oladipo McLemore
                          Porter Bennett Bennett Noel Len
                          Len Noel Len Bennett Bennett
                          McLemore McLemore Oladipo McLemore Burke
                          Burke Oladipo Burke Burke Muhammad
                          Bennett McCollum Porter Porter Porter
                          McCollum Muhammad McCollum McCollum Oladipo
                          Muhammad Burke Zeller Zeller McCollum
                          Gobert Karasev Caldwell-Pope Adetokunbo Gobert
                          Zeller Gobert Gobert Adams Karasev
                          Olynyk Olynyk Adams Caldwell-Pope Zeller
                          Karasev Schroeder Carter-Williams Muhammad Schroeder
                          MCW Larkin Muhammad MCW Olynyk
                          Larkin Zeller Karasev Karasev Adams
                          Dieng Adams Dieng Larkin Dieng
                          Caldwell-Pope Dieng Schoreder Olynyk Crabbe
                          Adams Crabble Olynyk Franklin Adetokunbo
                          Adetokunbo Carter - Williams Franklin Rice Mitchell
                          Franklin Mitchell Plumlee Hardaway Jr. Plumlee
                          Bullock Plumlee Rice Jr. Plumlee Goodwin
                          Rice Goodwin Nogueira Mitchell Carter-Williams
                          Schroeder Brown Larkin Schroeder Larkin
                          Mitchell Ledo Withey Green Rice
                          Withey Rice Crabbe Gobert Brown
                          Nogueira Cardwell - Pope Mitchell Nogueira Witney
                          Ledo Franklin Goodwin Bullock Franklin
                          Plumlee Adetokunbo Adetokunbo Jean-Charles Nogueira
                          Snell Hardaway Hardaway Jr. Dieng Hardaway
                          Goodwin Bullock Bullock Canaan Bullock
                          It is not the violence that sets a man apart.
                          It's the distance he's prepared to go.

                          Comment


                          • #43
                            Otvorena je tema ljudi, slobodno pisite nesto Zelje, predvidjanja, analize, vesti... bilo sta

                            Evo na primer, pre neki dan je izasla vest da je Orlando zainteresovan za Erica Bledsoea. Za njega bi morali da daju Afflala, a to bi onda znacilo da ce draftovati McLemorea. E sad, Bledsoe-McLemore backcourt u teoriji izgleda bas mocno, ali se bojim da McLemore nece uspeti da ispuni ocekivanja, jer jos uvek ne moze da kreira za sebe, a ne moze ocekivati ni od Bledsoea da uradi isto, jer je i njemu potreban jos jedan ball handler na parketu...
                            sigpic

                            Comment


                            • #44
                              Nadam se da ce Muhammad imati najjacu karijeru od ovih igraca na draft-u, posto znam da ce Nedovic da pocepa konkurenciju.

                              Nadam se da Shabazz nece imati zdravstvenih problema i da ga ovi skandali sa college-a zaobidju.

                              Zao mi bilo staviti kao poredjenje Nick Young-a, jer sam uveren da ce biti mnogo bolji igrac.
                              sigpic

                              Sever celi sada se veseli, crveno-beli, 'ajmo u napad zajedno! Sa severa nek zapeva svako, nek grmi jako, Zvezda šampion!

                              "Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine." Gospodin Ljuba Tadic

                              Batica Wilshere je gospodin covek...

                              All hail the Chan-Chan man!

                              Comment


                              • #45
                                The agent for Miami PG Shane Larkin said his client has no intention of working out for the Knicks.
                                "We don't feel like he's going to be on the board when they select," agent Steve McCaskill said. The Knicks hold the No. 24 pick in the June 27 draft. They could use some point guard depth with Jason Kidd at 40 years old and Pablo Prigioni's future unclear. Larkin's stock rose a little at the Combine when he showed extremely well in the athletic drills. The negative is that he measured in at 5-foot-11 1/2 and 170 pounds. Trey Burke is considered undersized at 6-foot-1 1/4 and 187.
                                Sources tell ESPN.com that new Wolves GM Flip Saunders is "especially high" on UCLA G/F Shabazz Muhammad.
                                The Wolves have also been linked to Indiana G/F Victor Oladipo. It's clear that they plan to address their deficiencies on the wings in the draft at No. 9 overall. Muhammad, whose stock has been falling since the Combine, is likely to be available for Saunders. They'd have to trade up to get Oladipo.
                                Scouts are comparing Indiana PF/C Cody Zeller to Chris Bosh and LaMarcus Aldridge.
                                Similar to Bosh and Aldridge, Zeller is a thin college center trying to transition to power forward in the NBA. He didn't get to show off his jumper in college, but he's reportedly been lights-out during the pre-draft process. Zeller also graded out better than Bosh or Aldridge in terms of leaping ability, lateral quickness and straight-line speed. At 7'0/230, his stock is rising.
                                Sources tell ESPN.com that the Cavs still have Kentucky PF/C Nerlens Noel atop their big board.
                                Per Chad Ford, Georgetown F Otto Porter and Maryland C Alex Len are also in the mix for the Cavs at No. 1 overall. But Noel sits on top of the board because their advanced metric numbers "strongly" favor the 19-year-old Kentucky product. Red flags on Noel still include his recovery from a February ACL tear, his raw offensive game and his weight. He was just 206 pounds at the Combine, although Noel claims he weighed 228 pounds at the time of his injury.

                                Comment

                                Working...
                                X