Announcement

Collapse
No announcement yet.

MLB

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • U 7 ipak. Moja greska.

    Ae Sone nek kaze sta da igram, pa da opicim suprotno.
    sigpic

    Comment


    • Red Sox navijacki, a i Jenkijima fali nekoliko znacajnih igraca.
      Na celom svetu samo Crvena zvezda

      Comment


      • ovaj mlb se mora ozbiljno pratiti s obzirom da se nema na sta igrati preko leta

        dajte da ga i ovde bar malo popularizujemo...

        Comment


        • Ima li strima za Jenkije i Redsokse??? Ja ne mogu naci
          sigpic

          Comment


          • ako nemas espn probaj ovo http://www.rojadirecta.me/goto/capod...1.blogspot.com

            Comment


            • Originally posted by dejanmm View Post
              to care Ma nemam ESPN, a Arena od ove sezone vise ne prenosi bejzbol Tako da sam osudjen na ove linkove koji su uglavnom slabog kvaliteta i na mbl tv koji svaki dan pusta free po jednu tekmu (obicno one koje se meni najmanje dopadaju hahahha)

              Ali daj sta das
              sigpic

              Comment


              • Taman pomislim da se Lester opametio a on baci ona tri debilna pitcha. No dobro, nek drzi ovako, ispod 20 pitcheva po inningu i ja zaddovoljan, znajuci kako ume da se bori sam sa sobom. Mora se dovesti krsteni picher majku vam nenormalnu skrtu, ako ne uhvatite Strasburga sledece sezone treba vas tuci. Victorino ce dosta znaciti.
                Na celom svetu samo Crvena zvezda

                Comment


                • vidim ja koga cemo ovde zvati "ucitelju:

                  Comment


                  • Sta god treba Brat Bryce Harper od prvog at bata udara, neverovatan igrac, decko je sa 20 HoF kvalitet.
                    Na celom svetu samo Crvena zvezda

                    Comment


                    • Jackie zeznuo CCa, posle uspeo da dodje do druge Bas mi se svidja, napricali se o njemu spring campu, izgleda zasluzeeno. Mnogo bolje ovo sve izgleda nego prosle sezone, manje glupih gresaka.
                      Na celom svetu samo Crvena zvezda

                      Comment


                      • Clayton Kershaw, kakav car. Em razvalio kako baca, a onda na 0:0 HR u osmom iningu, prvi u karijeri. Stadion u delirijumu, Magic na nogama.
                        Na celom svetu samo Crvena zvezda

                        Comment


                        • ni najmanju sansu im nije dao, koliko ja vidim HoF igrac u najavi, tek mu je 24...

                          Comment


                          • Polako, to sa pitcherima nikada nije izvesno. Jedna mala povreda i ode karijera u majcinu, to je mozda najosetljivija pozicija u sportu uopste. Drugacije je sa udaracima, ako je neko dobar u jednoj sezoni bice dobar inace. Tako je Tim Lincecum iz SF Giantsa je imao nekoliko strasnih sezona, pa je prosle bio sramotan, ne samo po svojim standardima nego inace. Ili recimo najbolji pitcher prosle godine R.A. Dickey kojeg nigde nije bilo 10 godina, pa je dobio ekvivalent MVPa prosle sezone. Jedina tri sigurna HoF pitchera u ovom momentu su Roy Halladay, Justin Verlander i CC Sabathia. Verovatno i Felix Hernandez. Ostalima je jos dug put do uopste razmatranja, tesko je uci HoF u bejzbolu.
                            Na celom svetu samo Crvena zvezda

                            Comment


                            • BASEBALL 101






                              Bejzbol je sport koji se igra između dve ekipe od po 9 igrača u kojem glavni obrambeni igrač - bacač (pitcher) - nastoji baciti lopticu (baseball) prema svom hvataču (catcheru), dok napadački igrač – udarač (batter) - tu istu lopticu pokušava udariti palicom i izbaciti je van točno označenog područja kako bi postigao jedan ili više bodova.


                              Bejzboj je jedan od tri najpopularnija sporta u SAD i prograšen je za nacionalni sport. Tamo je ujedno osnovana i najpopularnija bejzbol liga na svetu MLB (Major League Baseball) koja je sastavljena od timova iz Američke i Nacionalne lige. Liga sadrži 30 timova (29 SAD, 1 Kanada). MLB beleži najveću posetu tokom sezone od svih profesionalnih sportskih liga.

                              Pravila(ukratko):


                              Teren je podeljen na tri dela: Infild, Outfield i Faul teritorija


                              Ekipa koja se brani ima 9 igrača na terenu, dok ekipa koja napada kreće samo sa udaračem, koji kad udari loptu(po propisima) napreduje prema bazama i na njegovo mesto dolazi sledeci udarac.

                              Igra je podeljena u 9 izmena(ininga), I svaka izmena na dva dela tokom kojeg jedna ekipa, a druga se brani i obrnuto.

                              U bejzbolu se osnovna interakcija događa između bacača i udarača. Bacač baca loptu prema kućnoj bazi, iza koje se nalazi hvatač (catcher) i čeka da je uhvati. Udarač stoji pored kućne baze u jednom od dva udaračeva polja (batter’s boxes) i pokušava da udari lopticu palicom.
                              Hvatačev zadatak je da hvata loptice koje udarač ne uspe da udari i da pokretima ruku signalizira bacaču gde i na koji način da baci lopticu.

                              Lopta je sve vreme u posedu odbrane.

                              Cilj bacača (pither) je da baci loptu hvataču koji se nalazi iza udarača(batter) protivničke ekipe tako da lopta prodje kroz zamisljeni pravougaonik(strike zona) i time postize STRIKE. Sa 3 strike-a izbacuje udarača iz igre. Kada izbaci tri udarača igra se prekida i ekipe menjaju uloge. Ukoliko bacač baci loptu 4 puta van strike zone(BALL) udarač automatski prelazi na prvu bazu(WALK) i na njegovo mesto dolazi novi bacac.


                              Cilj udaraca(batter) je da udari loptu i posalje je u deo terena gde je odbrambeni napadaci nece uhvatiti, jer u suprotnom ispada. Takodje ne sme da udara loptu koja ide van strike zone, jer ce se racunati STRIKE.
                              Kad udarac udari ispravnu loptu on postaje trkac(RUNNER) i trci prema bazama tako da stigne do njih pre nego sto odbrana uspe da vrati loptu do baze. Igrac koji stigne do domace baze(HOME BASE) postize poen za svoju ekipu.



                              PRAVILA


                              Igra

                              Utakmica traje devet ininga (izmena) tokom kojih se ekipe po jednom smenjuju na udaranju
                              Gostujuća ekipa uvek udara prva, a domaća se brani, dok je u drugom delu ininga obrnuto. U bejzbolu je lopta u posedu odbrane, što ovaj sport čini drugačijim od svih drugih ekipnih sportova.

                              Timovi se smene na udaranju kada tim koji se brani izbaci tri igrača iz udaračke ekipe. Pobednik je ona ekipa koja osvoji više poena (runova) nakon devet ininga. Ukoliko posle odigranih devet ininga rezultat bude bio nerešen, igraju se dodatni ininzi sve dok se ne dobije pobednik.


                              Cilj ekipe koja se brani je da izbaci tri igrača protivničkog tima.
                              To može uraditi na sledeće načine:
                              - Kada udarač udari loptu a neko od odbrambenih igrača je uhvati pre nego što padne na zemlju.
                              -Kada bacač baci tri strike. Strike se računa kada bacač baci lopticu kroz zamišljeni pravougaonik, koji se nalazi između kolena i lakata udarača, a širok je isto kao i kućna baza. Kada udarač zamahne pa promaši loptu i kada udari lopticu koja završi u faul teritoriju. S tim što treći strike ne može da se narpavi faul udarcem.
                              - Kada nakon udarca koji završi na zemlji loptica stigne pre trkača do baze.
                              - Kada neko od trkača krene u krađu baze a loptica stigne do baze pre njega.
                              - Kada bacač pre pitcha baci lopticu na bazu na kojoj se nalazi trkač, ukoliko primeti da se on suviše odvojio od nje u pokušaju da uhvati zalet prilikom krađe baze. To se najčešće događa na prvoj bazi i zove se pick-off.
                              - Nakon što tim koji se brani izbaci tri igrača protivničke ekipe, polovina ininga se završava i onda timovi menjaju uloge.
                              Cilj bejzbol ekipe koja udara je da postigne više poena od protivničkog tima.
                              Udarač koji udari lopticu postaje trkač. Trkač može na udarce drugih udarača da dodirne preostale baze, dođe do kućne baze i postigne poen.
                              Udarač takođe može da udari lopticu preko ograde u fer teritoriji. To se popularno zove houm-ran (home run). Houm-ran donosi onoliko poena koliko je igrača bilo na bazama u trenutku kada je udaren. Što znači da može najmanje doneti jedan poen (ako su baze bile prazne), a najviše četiri poena (ako se na svakoj od tri baze nalazio po jedan trkač).

                              Odbrana

                              Odbrana ima devet igrača i glavni zadatak joj je da spreči trkače da postignu poen. Igrači koji igraju odbranu takođe se nalaze u udaračkom redosledu.
                              Postoji devet defanzivnih bejzbol pozicija, ali samo dve su fiksne. Udaračeva i bacačeva. Ostalih sedam nisu fiksirane pravilima, a jedino u trenutku kada bacač baci lopticu moraju da se nalaze u fer teritoriji.
                              Defanzivne pozicije koje se najčešće koriste su: bacač, hvatač, igrač prve baze (frst baseman – 1B), igrač druge baze (second baseman – 2B), međubazni igrač (short stop – SS), igrač treće baze (third baseman – 3B) i tri oufieldera (levi, centralni i desni). Ipak u specifičnim ali retkim situacijama, timovi mogu koristiti drugačije odbrambene šeme, kao što je izbacivanje jednog outfieldera i uvođenje dodatnog infieldera.
                              Osnovni igrači odbrane su bacač, koji stoji na brdu i hvatač koji se nalazi iza kućne baze. Ova dva igrača su u direktnoj interakciji sa udaračem protivničke ekipe tokom svakog pitcha.

                              Bacač i hvatač

                              Glavna uloga bacača je da baca loptu prema kućnoj bazi sa ciljem da izbaci udarača. Bacač takođe sakuplja loptice koje udarač udari a koje završe u njegovoj blizini, pokriva baze i pokušava da izbaci trkače koji se nalaze na bazama.
                              Glavna uloga hvatača je da uhvati loptice koje udarač ne uspe da udari. Zajedno sa trenerima i bacačem, hvatač je odgovoran za bacačku strategiju, tako što sugerira pokretima ruku bacaču koje vrste pitcheva bi trebalo da baci. Takođe je odgovoran za odbranu u oblasti oko kućne baze.

                              Infilderi

                              Četiri infildera su: igrač prve baze, igrač druge baze, međubazni igrač i igrač treće baze.
                              Zadatak igrača prve baze je uglavnom da hvata loptice koje ostali infilderi pokupe. Kada infilder pokupi lopticu udarenu po zemlji, mora da je baci ka igraču prve baze koji mora da je uhvati i ostvari kontakt sa bazom kako bi izbacio udarača. Igrač prve baze mora da bude u stanju da dobro hvata loptice, stoga nosu specijalno dizajniranu bejzbol rukavicu. Igrač prve baze takođe sakuplja loptice udarene u blizini prve baze. Sama pozicija je fizički manje zahtevna od ostalih, ali je potrebno dosta veštine. Infilderi često ne bace dobro lopticu ka prvoj bazi, pa igrač na toj poziciju mora da bude u stanju da napravi razne manevre kako bi je uhvatio.
                              Igrač druge baze pokriva prostor između prve i druge baze. Njegov zadatak je da saskuplja loptice koje završe u tom prostoru i prosledi ih do igrača na prvoj bazi.
                              Međubazni igrač ili šortstop pokriva prostor između druge i treće baze. S obzirom da je većina bejzbol udarača desnoruka, loptice udarene po zemlji uglavnom završavaju u tom delu terena. Stoga je pozicija šortstopa najzahtevnija pozicija u infildu i primarno je defanzivna, što znači da većina šortstopova uglavnom nisu dobri udarači.
                              Od igrača na trećoj bazi primarno se zahteva da ima jaku ruku, pošto mora da baca lopticu preko celog infilda do igrača na prvoj bazi.


                              Outfilderi

                              Postoje tri outfield pozicije. Leva, centralna i desna.


                              Desni outfilder generalno ima najjaču ruku, pošto mora da baca loptice ka trećoj bazi kako bi sprečio trkače da do nje dođu.
                              Centralni outdfilder pokriva najveću teritoriju u outfildu, pa igrač koji igra na toj poziciji mora da bude brz i da ima dobru ruku. Kao i pozicija šortstopa, ova pozicija je primarno defanzivna.
                              Levi outfilder najčešće ima najslabiju ruku od svih outfildera, pošto ne mora da baca lopticu daleko. Ipak, igrači koji igraju na toj poziciji moraju da imaju dobre hvatačke sposbnosti, pošto najvieći broj udarenih loptica u outfildu završi u njihovom delu terena.

                              Bacanje (pitching)

                              Efektivan pitching (bacanje) je najbitnije za svaki bejzbol tim, pošto je pitching ključ odbrane u izbacivanju udarača i sprečavanju trkača da osvajaju baze i napreduju.
                              Bacači se dele na startere i relievere.
                              Starteri su oni bacači koji počinju utakmicu i najčešće bacaju 6 ili 7 ininga, osim ako se ne povrede ili odigraju izrazito loše u prvih nekoliko ininga. Nakon odigrane utakmice startnom bacaču je potrebno minimum četiri dana odmora, pa stoga svaka ekipa ima bar pet startera.
                              Relieveri su bacači koji ulaze sa klupe (bullpen) tokom utakmice. Postoji posebna vrsta relievera a to je closer (zatvarač). Closer najčešće ulazi u poslednjem iningu pri tesnom vođstvu svoje ekipe.
                              Ne postoji određen broj bacača koje ekipa može koristiti tokom utakmice.


                              Postoji nekoliko vrsta pitcheva koje bacači koriste tokom meča. Najčešće se koriste fastball (brza lopta) koji se baca brzinom od 90 do 100 milja na sat (145 kmh); change-up, lopta koja deluje kao fastball ali joj je let znatno sporiji; curveball ili krivudava lopta; slider…

                              Udaranje(batting)

                              Udarači mogu napredovati do prve baze na sedam načina:
                              -Nakon udaraca
                              -Nakon walka (kada bacač baci četiri puta lopticu izvan zamišljenog pravougaonika, udarač automatski napreduje do prve baze)
                              - Nakon što bacač pogodi udarača lopticom
                              - Nakon što neko od odbrambenih igrača napravi grešku u polju
                              - Nakon izbora odbrambenog igrača (fielder’s choice), kada umesto na prvu odluči da baci lopticu na drugu, treću ili kućnu bazu kako bi sprečio druge trkače da napreduju.
                              -U retkim slučajevima udarač može napredovati nakon interferenca i nakon strikeouta kada hvatač ispusti loptu.
                              Nakon što udari lopticu u fer teritoriju, udarač mora da krene da trči do prve baze i može da nastavi da trči ili da se zaustavi na bilo kojoj od baza ukoliko pre toga ne bude izbačen. Kada udarač posle udarca osvoji prvu bazu to se zove single, drugu – double, treću – triple. Ukoliko se dogodi da loptica završi u polju a udarač uspe da dodirne sve baze i stigne do kućne, to se zove inside the park home run.
                              Svako pojavljivanje udarača sadrži seriju pitcheva u kojima bacač baca loptice prema kućnoj bazi a udarač stoji u specijalno obeleženom polju za udaranje sa leve ili desne strane ( batter’s box). Tokom svakog pitcha udarač mora da odluči hoće li zamahnuti i pokušati da udari lopticu. Pitchevi dolaze brzo tako da udarač mora u desetom delu sekunde da proceni da li loptica ide ka strike zoni i pogodna je za udaranje ili ne.
                              Kada god udarač zamahne i promaši lopticu, to se sudi kao strike. Ako udarač ne zamahne, sudija koji se nalazi iza hvatača, procenjuje da li je loptica prošla kroz strike zonu ili ne. Ukoliko proceni da jeste, sudi se strike, u suprotnom sudi se ball. tri strikea izbacuju udarača a četiri balla šalju udarača automatski na prvu bazu.
                              Ako se dogodi da udarač napravi kontakt sa lopticom, ali je pošalje u faul teritoriju, to se računa kao strike, osim ukoliko prethodno nisu napravljena dva strikea. U tom slučaju udarač može da udara neograničen broj faul lopti.
                              Onog trenutka kada udarač udari lopticu u fer teritoriju, ili ukoliko bacač baci četiri balla, on postaje trkač. Cilj trkača je da osvoji sve četiri baze i postigne poen.


                              On može osvojiti baze na sledeće načine:
                              -Na dobar udarac udarača,
                              -Krađom baze. Trkač može probati da ukrade bazu kada se bacač priprema da baci lopticu, kada bacač baca lopticu ili kada bacač čeka da mu hvatač vrati lopticu nakon pitcha.
                              - Ukoliko bacač baci walk a trkač se nalazi, recimo, na prvoj bazi, onda automatski osvaja drugu.
                              - Ukoliko se dosudi balk. Balk se sudi kada bacač krene da baci lopticu, ali je ne baci; kada bacač fintira bacanje na prvoj bazi; kada bacač baci lopticu bez da iskorači ka kućnoj bazi, itd.

                              Izmene

                              Svakom bejzbol timu je dozvoljeno da napravi neograničen broj izmena tokom utakmice. Udarač koji zameni drugog udarača naziva se pinch hitter, a trkač koji zameni drugog trkača naziva se pinch runner. Igrač koji zameni drugog igrača tokom pauze između ininga ili dok se odbrana nalazi na terenu, naziva se “defanzivna zamena” (defensive replacement). Rezervni bacač se naziva relief pitcher.
                              Svaka izmena je trajna, što znači da se igrač koji je napustio igru ne može vratiti. Stoga bacač koga je zamenio drugi bacač više ne može da ulazi u igru i baca, kao što ni udarač koji je izašao ne može više do kraja utakmice da udara niti da igra odbranu.


                              Bacači kao udarači i designated hitter pozicija

                              Pitching je specijalizovana veština naročito na koledž i profesionalnom nivou, pa su stoga većina bacača veoma loši udarači. S obzirom na to, timovi uvode rezervnog udarača kada je red na bacača da udara, osim ako ostanak bacača u igru nije glavni prioritet, kao što je to slučaj sa startnim bacačem tokom prvih 6-7 ininga. Rezervnog udarača nakon toga zamenjuje relief pitcher kada se na teren izađe odbrana.
                              Mnoge lige dozvoljavaju poziciju designated hitter, a najpoznatija po tome je Američka Liga (American League) MLB-a. Disgnated hitter (DH) je igrač čija je namena samo da udara i to umesto bacača. DH se ne smatra zamenom već čisto ofanzivnom bejzbol pozicijom. Designated hitter ne igra odbranu i može ostati u igru nezavisno od promena bacača. Ukoliko DH tokom utakmice pređe da igra na neku od pozicija u odbrani, onda tim gubi DH poziciju i igračevo mesto u udaračkom redolsedu zauzima bacač.
                              DH pozicija je u Američkoj Ligi uvedena 1973. godine, a osim što se koristi u AL, mnge niže lige u Americi (Minor Leagues) takođe imaju u upotrebi ovu poziciju. Sa druge strane Nacionalna Liga (National League) MLB-a nema DH poziciju i u njoj udara bacač zajedno sa ostalim igračima.

                              Sastavi bejzbol ekipa

                              Broj igrača u sastavu jednog MLB tima varirao je vremenom i zavisio je od dogovora i pravilnika. Prema trenutnim pravilima, jedan tim može imati maksimalno 25 igrača u svom sastavu od provg dana sezone do 31. avgusta, nakon čega svoj sastav može povećati na 40 igrača. Playoff je izuzetak, pošto se tada sastavi timova učesnika fiksiraju na 25 igrača. Do 2007. timovi nisu mogli da zamene igrače u svojim playoff sastavima ukoliko bi došlo do povrede, međutim od 2007. ukoliko dođe do povrede igrača tokom playoffa on može biti stavljen da listu povređenih a umesto njega pozvan neki drugi igrač. Međutim, onaj igrač koji bi usled povrede bio izbačen iz sastava, ne bi mogao da igra u narednoj rundi playoffa ukoliko bi se njegov tim plasirao.



                              Nadam se da ce tekst pomoci onima koji su poceli da prate bejzbol (ili bar pokusavaju) Uvodni deo sam sažeo koliko se može ako je nekog smor čitati ga celog.
                              Šone, ako sam šta zajebao slobodno prepravljaj...
                              Last edited by dejanmm; 07-04-13, 13:14.

                              Comment


                              • Sto se tice bazicnih pravila, ovaj referat je sasvim dovoljan za pracenje Ja cu sada malo da se bacim na trivia sitnice:

                                - Za razliku od drugih americkih sampionata, American League i National League u bejzbolu fakticki nisu jedan vec dva odvojena sampionata ciji se sampione sastaju u World Series na kraju sezone. Veoma mali broj utakmica se igra izmedju timova iz razlicitih liga, samo tokom kratkog perioda koji se zove Interleague play. Prednost domaceg terena u World series dobija liga koja pobedi na All Star mecu, takozvanom Summer Classic. Jedan od razloga zasto ove dve lige nikada nisu do kraja srasle jeste i prailo o Designated hitteru, koji je dozvoljen u AL i zato je ta liga ofanzivno mnogo jaca. NL su tradicionalisti i smatraju da je uvodjenje takve striktno ofanzivne pozicije znacajno uticanje na originalna pravila igre.
                                - Svaki tim ima startnu rotaciju koju sacinjava 5 pitchera. Ukoliko odradi qualifying game (odnosno utakmicu koja ce mu se racunati u onom skoru koji vidite, mora da baca 6 ininga) pitcher ne moze da igra sledecih 5 dana. Dakle ni da udje da baci nekoliko puta u kasnijim ininzima. Takodje, svaki tim ima odredjenog pitchera koji ima ulogu closera. Oni u specificna fela, obicno najveci ludaci u svakoj ekipi. Dozvoljavaju jako mali broj udaraca, najcesce bacaju one bombe od preko 95 mph, nema razloga da se stede. Ako uspeju da zadrze prednost, dobijaju Save. Najveci broj ima Mariano Rivera iz Jenkija, ove godine se vraca iz neugodne povrede ACLa (da, Macove mezimce nesto bas hoce ta povreda), tako da treba iskoristiti priliku da se pogleda legenda.
                                - Velicina terena u bejzbolu nije specifikovana pravilima. Zna se koliki je dijamant sa 4 baze, ali ceo teren moze da bude raznih velicina i oblika, pa su tako neki veci i pogoduju pitcherima i odbrani, a drugi su manji i odgovaraju udaracima. Vecina stadiona ima neki zastitni znak, a medju njima su recimo ogroman zeleni zid na stadionu Boston Red Sox ,,Green Monster``, zbun na stadionu Chicago Cubsa, takozvani ,,ivey`` gde se povremeno zaglavi lopta pa to bude prava nocna mora za fieldere, fontana na stadionu Kansas Citya, okean blizu stadiona San Francisca, gde loptice cesto zavrsavaju u vodi itd
                                - Bejzbol je u Americi religija, bukvalno. Tako ima i svoje rituale. Najpoznatiji je svakako 7th inning strech, kada svi gedaoci ustanu, gegaju se sa noge na nogu i pevaju Take me out to a ball game, obicnoo sa nekim specijalnim gostom. Spikeri na stadionima su takodje najcesce zive legende, ostaju po nekoliko decenija i postaju prepoznatljiv glas koji se vezuje za odredjeni tim. Nivo fanatizma najbolje opisujeprica oko Boston Red Soxa, gde postoje odredjena mesta koja su u vlasnistvu odredjenog coveka ili porodice decenijama. Prenose se sa kolena na koleno, u testamentima, bukvalno, vode se kao asset kada se prijavljuje porez. Tako postoje odredjeni vlasnici koji polazu pravo na neko mesto prakticno od izgradnje stadiona.
                                - U vezi sa prethodnom tackom, postoje i kletve. Dve najpoznatije vezane su za Red Soxe i Chicago Cubse. Prva je Curse of the Bambino, i vezana je za verovatno najboljeg bejzbol igraca svih vremena, Babe Rutha. On je presao iz Bostona u najveceg rivala i tada, NY Jenkije. Od tada, a pricamo o dvadesetim godinama proslog veka, Boston do 2004. nije osvojio nijednu titulu, a Jenkiji su postali najuspesnija fransiza u istoriji americkog sporta. Druga, u Chicagu, jos nije razbijena. Zove se Cure of the Billy goat, potice iz `45 kada je navodno jenom starcu abranjen prilaz stadionu jer je vodio kozu a on je urekao tim da nikada ne osvoji World Series. Cubsi su poslednji put bili sampioni pre ravno 104 godine. Posebno je bilo zanimljivo 2003. godine i predlazem vam da pogledate ovaj dokumentarac



                                Toliko za sada, uzecu ovih dana da napisem o najboljim igracima svih vremena.
                                Na celom svetu samo Crvena zvezda

                                Comment

                                Working...
                                X